Toerie, een avontuur voor iedereen!

Krijg 10% korting met: NEW10

Top 10 hotspots in Amsterdam

Op verkenning in Amsterdam

Als toerist in Amsterdam ben je erg druk bezig met het verkennen en op pad gaan in Amsterdam. Daarom is het ook belangrijk dat er pauzes ingelast worden om er weer tegenaan te gaan. Dit doen wij door lekker te gaan eten in de stad. Gelukkig voor jullie zijn er genoeg plekken in Amsterdam om dit te doen 😉

Onze beste plekjes

Wij willen daarom onze beste plekjes van Amsterdam met jullie delen. Wees maar niet bang wij komen niet alleen met pizza restaurants, deze tentjes hebben wij zorgvuldig uitgezocht voor jullie 😉 Dit hebben wij nog onderverdeeld in verschillende regio’s in Amsterdam, om het nog makkelijker te maken voor jullie. Zijn jullie er klaar voor?

We beginnen met Amsterdam-Centrum, dit zijn onze beste tentjes:

  1. PLUK
  2. Pulitzer Garden
  3. Café Droog
  4. Bussia
  5. OCCO

Amsterdam-Centrum

Het gezelligste tentje van de grachtengordel

Je kent het wel dat je lekker loopt langs de grachten en dat je wilt even een gezellig tentje in om wat te drinken, maar je komt alleen maar restaurants of cafés tegen. Dit is een tentje dat voor jou op je huid geschreven staat. In de 9 Straatjes zit namelijk PLUK. Dit is namelijk hét tentje waar je luxe en zoetigheid bij elkaar komt. Misschien is PLUK vanaf nu wel het plekje waar jij voortaan je koffietje haalt in de middag 😉

Ook ontspanning is te vinden in het hartje van Amsterdam

Als je door het drukke Amsterdam loopt heb je vast ook even zin om te genieten van een beetje rust. Dit luxe restaurant zit aan de Prinsengracht en zodra je hier naar binnenloopt, ben je even helemaal afgezonderd van al het lawaai dat je in Amsterdam naar je toegeworpen krijgt. Dit restaurant heet Pulitzer Garden. Hier heb je een prachtig uitzicht het binnenhof in, een perfect plekje om dus even lekker tot rust te komen.

Knus plekje in een onbekend straatje

Ook in Amsterdam-Centrum zijn er een paar leuke straatjes die niet zo bekend en druk zijn als andere. Zo is de Groenburgwal een ontzettend leuk grachtje met de Staalmeesterbrug om de gracht over steken. Naast dit bruggetje zit het schattige café Droog. Een ideaal plekje aan een rustig grachtje om de dag te beginnen met een ontbijtje of een brunch.

Een Italiaanse fijnproevertje

Voor de Italiaanse fijnproever is dit restaurant de uitstekende plek om een hapje te eten. Ik heb het hier over restaurant Bussia aan de Reestraat. Hier kun je uitgebreid dineren met creatieve Italiaanse gerechten en een lange wijnkaart voor de liefhebbers. Wij raden aan om op tijd te reserveren, want vaak is het helemaal vol. Dit is bovendien vaak ook een teken dat het eten geliefd wordt 😉

Vleugje van de wereld

Aan de Keizersgracht vind je de Bar Brasserie OCCO. Dit is de plek in de grachtengordel om een vleugje van de wereld te proeven. Deze industriële-chique brasserie is namelijk van alle markten thuis en serveert internationale gerechten van over de hele wereld. Zo ook typische Nederlandse gerechten. Voor de internationale fijnproever is dit daarom een prachtig plekje om te dineren.

Amsterdam-West

Niet alleen in Amsterdam-Centrum hebben wij leuke tentjes/restaurantjes voor jullie. Overal in Amsterdam zijn deze namelijk te vinden. Zo ook in Amsterdam-West waar wij deze lijst van hebben gemaakt:

  1. Selmas
  2. Moos
  3. Foodhallen

Scandinavische lunch

Dit tentje in het hartje van Amsterdam-West is ideaal als je op zoek bent naar een lekker hapje tussen de middag. Met Scandinavische thema waar zij op focussen is het super gezellig om in de middag een koffietje te drinken met een lekker broodje. Selmas staat ook wel bekend als de Nordic Bakery Cafe, hiermee beschrijven ze eigenlijk alles waar Selmas voor staat.

De perfecte date

Dit onbekende tentje naast Westerpark is zonde om over het hoofd te zien. Moos biedt maaltijden aan voor alle tijdstippen op de dag, dus er is nooit een reden om een niet naartoe te gaan ;). Daarnaast is dit de perfecte gelegenheid om je vriend of vriendin naar mee te nemen om daarna nog een klein wandelingetje te maken in het mooie Westerpark!

Snel, makkelijk en divers

Als wij het hebben over eten in kunnen de foodhallen van Amsterdam-West absoluut niet ontbreken. Iets minder romantisch dan andere tentjes waar wij het over hebben gehad in deze blog, maar zeker niet minderwaardig. Een geweldige atmosfeer met zoveel verschillende geuren en kleuren. Een plek die niet te missen is voor een echte liefhebber van eten!

Amsterdam-Oost

We zijn nog lang niet klaar met alle leuke tentjes in Amsterdam dus we gaan snel door met de volgende regio: Amsterdam-Oost.

  1. Yusu
  2. De Kas
  3. Local dealer food inc

De echte koffieleut

Ook als je geen honger zijn er plekjes in Amsterdam waar je terecht kunt voor een kopje koffie of thee. Zo is dat ook YUSU in Amsterdam-Oost. YUSU is een hippe koffiebar waar jij met je vrienden gezellig langs kan gaan om even pauze te nemen van al je verantwoordelijkheden!

Voor de groene vingers

Zoals de naam al verklapt zit restaurant De Kas gevestigd in een kas. Naast je tafeltje worden planten en groenten geoogst. De meeste ingrediënten van de gerechten worden daarom ook uit de eigen tuin gehaald. Heb jij dus groene vingers? Dan is dit zeker wat voor jou!

Mexicaanse verwennerij

Dit lokale Mexicaanse restaurantje is the place to be om te genieten van de heerlijke taco’s aan het Dapperplein in Amsterdam-Oost. Dit tentje heet LOCAL DEALER FOOD INC. Door de felle kleuren die gebruikt worden op het terras en in het interieur is dit tentje niet te missen. Een perfecte plek voor jou en je vrienden!

Amsterdam-Zuid

Amsterdam-Zuid is de plek in Amsterdam waar de grote zakelijke onderhandelingen gedaan worden. De Zuidas is bijvoorbeeld heel bekend met alle hoge kantoorgebouwen van grote bedrijven. Toch heb je in Amsterdam-Zuid ook ontzettend veel gezellige restaurantjes. Deze hebben wij voor jullie even op een rijtje gezet:

  1. The Seafoodbar
  2. Locals all day brunch
  3. Bakers & Roasters
  4. Cafecito
  5. Bar Bonnie

Een engeltje uit de zee

Voor de visliefhebbers is The Seafoodbar een plek om enthousiast van te worden. De beste gerechten uit de zee zijn hier te verkrijgen. In totaal zijn er drie restaurants van The Seafoodbar te vinden in Amsterdam. Twee restaurants bevinden zich in Amsterdam-Zuid en de laatste in het centrum van Amsterdam. Als je dus op zoek bent naar The Seafoodbar is er dus altijd eentje te vinden!

Een hippe brunch

Dit bruisende lunch plekje is een ideaal plekje in Amsterdam-Zuid om weer even je gedachte op een rijtje te zetten. Dit rustige tentje zit aan de Eerste Jacob van Campenstraat is een hip café voor brunch en Italiaans avondeten. Locals All Day Brunch is daarom een van onze favorieten.

Bakkers & Branders

Bakers & Roaster is modern cafeetje met allemaal huisbereide gerechten. Een gezellig tentje op de hoek van Locals All Day Brunch en allebei op loopafstand van het Rijksmuseum. Na een dagje het Rijksmuseum bekeken te hebben is dit een mooi plekje om het middag eten te houden!

De dag begint niet zonder
een kopje koffie

Voor de echte koffieliefhebbers heb ik nu het perfecte tentje uitgezocht. Cafecito is een koffiebar die focust op de kwaliteit van de koffie. Binnen is het interieur aangekleed met verschillende zakken, koffiebonen aan de muur en diverse koffiezetapparaten. Dit is dus ook de plek in Amsterdam waar je terecht kunt voor een lekker bakje koffie!

Altijd goed bij Bonnie

Bar Bonnie is het buurtcafé van de Schinkelbuurt in Amsterdam-Zuid. Hier kan je terecht voor een lekker ontbijt, een sandwich in de middag of een burger in de avond. Maar ook voor een gezellig drankje met je vrienden en vriendinnen. Je kunt hier namelijk ook buiten zitten met een biertje of een cocktail. Bar Bonnie is dus altijd een goede keus!

De Jordaan

De Jordaan is een hele bekende wijk in Amsterdam die direct achter de Prinsengracht ligt. Veel bekende Nederlanders zijn hier geboren en getogen zoals Rembrand van Rijn, René Froger, Glennis Grace en Lil Kleine. In de Jordaan bevinden zich ook De 9 Straatjes, daarom dat wij voor deze wijk ook en klein lijstje opgesteld hebben van schattige foodspots.

  1. Maijard Smashburgers
  2. Cafe ‘t Smalle
  3. Winkel
  4. Polaberry

Voor de vlucht een burger

Dit gloednieuwe tentje serveert verse burgers in het centrum van de Jordaan is de perfecte combinatie voor een snelle, maar zeker lekkere maaltijd. Maijard Smashburgers is namelijk een hip burger tentje waar je kunt bestellen aan de bar waar de medewerkers direct jouw burger klaar zullen maken. Zo wordt binnen enkele minuten een heerlijke maaltijd speciaal voor jou bereidt.

Drankje aan de gracht?

Als je op zoek bent naar een romantisch plekje waar je zo uitkijkt over de gracht, is dit het ideale plekje voor jou. Bij Café ’t Smalle zit je daadwerkelijk zo dicht aan de gracht dat je het water bijna aan kunt raken. Met de uitgebreide drankkaart en het aanbod van diverse gerechten is Café ‘t Smalle altijd goed!

Beste appeltaart van de Jordaan

Café Winkel 43 is een levendig café aan de Noordermarkt midden in de Jordaan. Dit tentje staat vooral bekend om de heerlijke appeltaart die ze aanbieden, maar zij serveren verder ook hartige borrelhapjes, lunch en diner. Café Winkel 43 is goed te herkennen aan de groen en wit gestreepte luifel die bijna altijd open is gezet.

Het perfecte cadeautje voor je geliefde

Dit schattige winkeltje is van binnen helemaal versierd met bloemetjes en kleurrijke decoratie. Hier moet je geweest zijn om de beste chocolaatjes te proeven van de Jordaan. Je kunt hier cadeautjes kopen in combinatie met een groot aanbod aan luxe chocolaatjes. Ben je daarom op zoek naar een leuk cadeautje voor je vriendin of je moeder, dan is Polaberry the place to be!

Search